Pemohonan Jawatan Kosong Terkini Majlis Amanah Rakyat (MARA) Seluruh Malaysia Ambilan Tahun 2022

Jawatan kosong terkini ambilan tahun 2022 Majlis Amanah Rakyat (MARA). Berita baik bagi semua individu yang sedang mencari dan memerlukan pekerjaan kerana terdapat beberapa kekosongan jawatan terkini yang telah dibuka oleh pihak Majlis Amanah Rakyat (MARA). Maklumat kekosongan jawatan adalah sama seperti yang telah diiklankan oleh pihak majikan. Kepada individu yang layak serta berminat untuk melakukan permohonan, Sila rujuk segala maklumat ikaln kekosongan jawatan terkini seperti yang di nyatakan di bawah ini.

Pengambilan kekosongan jawatan ini adalah terbuka kepada semua rakyat Malaysia yang berkelayakan. Sila pastikan bahawa anda telah membaca segala syarat-syarat kelayakan yang diinginkan oleh pihak majikan sebelum anda melakukan sebarang permohonan. Maklumat lengkap kekosongan jawatan yang ditawarkan adalah seperti berikut.

Maklumat Lengkap Jawatan Kosong

Untuk makluman, berikut adalah merupakan senarai lengkap kekosongan jawatan terkini yang telah ditawarkan oleh pihak majikan untuk permohonan:

 • Pegawai Ehwal Ekonomi E41
 • Penolong Pegawai Latihan Vokasional DV29 / DV30
 • Pembantu Makmal C19
 • Pembantu Pegawai Latihan Vokasional DV19
 • Pembantu Operasi N11

IKUTI TELEGRAM RASMI : https://t.me/mybernama

Syarat Kelayakan Permohonan

Kepada individu yang berkelayakan dan ingin melakukan permohonan, sila pastikan bahawa anda telah mematuhi serta memenuhi segala syarat-syarat kelayakan yang telah ditetapkan oleh pihak majikan sebelum melakukan sebarang permohonan. Berikut adalah merupakan syarat kelayakan yang telah ditetapkan oleh pihak majikan terlibat.

 • Individu pemohon mestilah seorang warganegara Malaysia.
 • Individu pemohon mestilah berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan kekosongan jawatan yang ditawarkan.
 • Individu pemohon mestilah mempunyai kelulusan atau kelayakan yang bersesuaian dengan kekosongan jawatan yang ditawarkan.

Cara Lengkap Permohonan

Bagi individu yang berkelayakan dan ingin melakukan permohonan, sila ikuti segala langkah serta cara lengkap memohon kekosongan jawatan yang ditawarkan oleh pihak majikan seperti yang berikut:

 1. Individu pemohon boleh mengemukakan permohonan secara terus kepada pihak majikan melalui emel rasmi majikan ataupun secara online dengan mengemukakan segala maklumat serta dokumen lengkap seperti yang berikut (jika diperlukan):
  • Resume Pemohon.
  • Gambar Individu Pemohon (berukuran Passport).
  • Salinan Kad Pengenalan Diri Pemohon.
  • Salinan Sijil & Dokumen Yang Diperlukan.
  • Lain-Lain Dokumen Yang Dirasa Berkaitan Dalam Membuat Permohonan.
 2.  Sila pastikan bahawa anda telah membaca serta memahami segala syarat yang telah ditetapkan oleh pihak majikan sebelum anda melakukan sebarang permohonan.
 3. Semua permohonan yang sampai kepada pihak majikan selepas tarikh tutup iklan akan ditolak dengan serta merta dan permohonan tidak akan dipertimbangkan.
 4. Permohonan yang tidak menerima sebarang maklumbalas daripada pihak majikan selama tempoh tiga ataupun enam bulan, individu pemohon boleh menganggap bahawa permohonan yang dilakukan adalah tidak diterima dan ditolak.

Maklumat Nama Majikan : Majlis Amanah Rakyat (MARA)

Tarikh Tutup Permohonan : 21 Jun 2022

Maklumat lengkap jawatan boleh rujuk DI SINI